Zalakaros a balatoni turisztikai régió egyik gyöngyszeme, híres fürdőváros, melyet 1254-től jegyez a történelem. 1984-ben nagyközségi, majd 1997-ben városi rangot kapott. A város kincsét, a termálvizet 1962-ben találták, majd 1965-ben megnyitotta kapuit a Gránit Gyógy és Termálfürdő, melyet fennállása óta több mint 20 millió ember látogatott meg, s mára már nemzetközi hírű gyógy létesítménnyé nőtte ki magát.

Zalakaros a parkok és a ligetek városa is. A ligetekben a tájnak megfelelő növénytársulások, zöld tisztások és impozáns virágágyások váltják egymást. A sétányt lenyűgöző kannavirág sor kíséri. Az esztétikai élményt tovább fokozzák a város közterei, szobrai, különleges épületei, valamint a 2010-ben felállított székely kapu is. A város 2002-ben elnyerte a „Magyarország legvirágosabb városa” címet. Zalakaros a természet közeliség, a madárcsicsergés, és a pihenés, rekreáció hazája. 

Zalakaros a Zalai borvidék része, mely egykoron hazánk egyik legnagyobb borvidéke volt, bár mára már elismertsége kicsit megkopott, de borai még mindig csodálatosak. Különleges éghajlatának köszönhetően a zamatos, élénk, savakban gazdag fehér fajták termelőhelye.

Az apartmanból pár perces sétával megközelíthető a város egyik nevezetessége, a Kilátó, melyről csodálatos panoráma nyílik a Kis-Balatonra, valamint a Balaton felvidékre. A Kilátóból kellemes sétát lehet tenni a Parkerdő túraútvonalaira, melyeket gyalogszerrel, kerékpárral, vagy akár a Nordic Walking túrákhoz csatlakozva is be lehet barangolni.